Wat vinden anderen

Verbinder, versneller, doorpakker “Jos weet een buitengewoon complex en lastig vraagstuk concreet te maken en meters te maken in relatief korte tijd. Zijn verbindende kwaliteiten en enthousiasme werken hierbij als een versneller. Jos is een doorpakker en weet ook projectmatig de stappen goed te borgen. Hij is wendbaar en ziet bij tegenslag nieuwe mogelijkheden en invalshoeken om de vaart erin te houden. Korte lijnen en geen overbodige werkzaamheden. Escalatie gebruikt Jos enkel indien echt noodzakelijk, veelal kan hij dit prima zelf af.”
(Ernst Willem – Manager Facilitair bedrijf)

Resultaatgericht, samenwerker, neemt verantwoordelijkheid “Jos is resultaat gedreven. Kan snel schakelen tussen partijen en belangen. Heeft het hoogste doel (collectieve belang) goed in het vizier zonder de individuele bedrijfsbelangen en de omgeving uit het oog te verliezen. Weet andere partijen goed aan te spreken en aan te sporen. Weet krachtige verbindingen te maken, zeker ook met de bestuurders. Hij is een sterke sociale netwerker, sterk in samenwerken en organisatie, neemt grote verantwoordelijkheid en is een solide harde werker. Met Jos weet je dat het goed komt.”
(Bart – Directeur)

Geeft ruimte, resultaatgericht, bouwt aan relaties “Jos heeft de kunst op de programmatische “opzweper” te zijn zonder hierbij op te vallen of dominant te worden. Dat creëert ook draagvlak en verbinding. Jos heeft het bijzondere talent om resultaatgericht scherp te zijn, relationeel gevoelig (op het juiste moment de juiste ruimte laten, inschatten van de behoeften van mensen) en hierin toch als mens altijd aanwezig te zijn. Hij zorgt ervoor dat er ontstaat wat anders bij praten zou blijven.”
(Lieven – Social Architects of Meaning en Gast professor Nyenrode)

Maakt dingen eenvoudig, lef, respectvol, snel “Veel respect voor hoe je ingewikkelde materie snel doorziet, eigen maakt en het vervolgens minder ingewikkeld maakt. Keer op keer weet je een vertaalslag te maken van een eerste concept naar iets concreets.
Persoonlijk: rechtdoorzee, eerlijk, respectvol, bescheiden, lef – zonder angst om verandering te brengen en doorziet ook welke verandering nodig is, open voor nieuwe ervaringen, mensen. Mooie lijfspreuk: eerst geloven dan zien.”
“Door jouw bakken ervaring, tomeloze energie en enorm snelle denkkracht ga je ook snel. Letterlijk in alles wat je doet. Probeer te voorkomen dat je te snel gaat
.”
(Josha – Energieconsultant/ecoloog)

Persoonlijk, hulpvaardig “Dank voor de persoonlijke hulp bij het opstarten en verdere ontwikkeling van mij als projectleider – heb ik altijd erg gewaardeerd!“
(Hanna – Projectmanager)

Ervaren senior, mensenkennis, coach “Je bent een ervaren senior programmamanager Kan heel goed grote programma’s draaien. Programma’s met veel stakeholders, tegenstrijdige interne en externe belangen en grote risico’s. Je hebt in korte tijd je veel kennis eigen gemaakt en het speelveld en valkuilen leren kennen. Je hebt mensenkennis en kunt je team coachen”
(Jacob – Senior projectmanager)

Enthousiast, motiverend, afspraak=afspraak “Wat ik van Jos vind? Goede en fijne sparringpartner. Als ik een vraag had, maakte je daar altijd tijd voor vrij en werd het verhaal altijd sterker. Snel eigen maken van hoe een netwerkbedrijf en de energiesector in elkaar zit. Altijd enthousiast en motiverend. Bouwt persoonlijke relaties op met omgeving. Werkt hard, heeft zaken altijd op tijd af, komt afspraken altijd op tijd na”
(Maarten – Senior consultant)

Vertrouwen geven, eerlijk, humor, snel “Sterke punten? Het vermogen om complexe problematiek te ontleden tot een simpeler probleem. Ontspannen sfeer creëren waardoor mensen aan een oplossing werken waarbij druk het resultaat niet negatief beïnvloedt. Echt delegeren en mensen vertrouwen geven. Structuur aanbrengen  waar nodig. Je bent altijd open en eerlijk over wat je van je ergens van vindt. Je schildert de situatie niet beter af dan dat hij is, en dat heb ik altijd gewaardeerd. Humor!!.”
“Opletten? Je denk verschrikkelijk snel, verlies anderen daar niet in”
(Erwin – Regiomanager )

Laagdrempelig, effectief, praktisch, sensitiefIk heb Jos gevraagd een van mijn teamleden te coachen op gebied van projectmanagement in een complexe case. Betreffende medewerker had geen achtergrond in projectmanagement. Door gebruik te maken van de basisprincipes, aangevuld met praktijkervaring en praktische tips en tools is dit project in een versnelling gekomen met erg goede resultaten. Jos weet snel de context eigen te maken en daardoor hele pragmatische ondersteuning te bieden om versnelling te krijgen in het project. De leercurve van de betreffende medewerkers was enorm, wat zijn vruchten breder afwerpt dan enkel het project” (Ernst Willem – Manager Facilitair bedrijf)