Wat vinden anderen

Verbinder, versneller, doorpakker “Jos weet een buitengewoon complex vraagstuk concreet te maken en meters te maken in relatief korte tijd. Zijn verbindende kwaliteiten en enthousiasme werken hierbij als een versneller. Jos is een doorpakker en weet ook projectmatig de stappen goed te borgen. Hij is wendbaar en ziet bij tegenslag nieuwe mogelijkheden en invalshoeken om de vaart erin te houden. Korte lijnen en geen overbodige werkzaamheden. Escalatie gebruikt Jos enkel indien echt noodzakelijk, veelal kan hij dit prima zelf af.”

Ernst Willem van Drumpt – Manager facilitair bedrijf

Resultaatgericht, samenwerker, neemt verantwoordelijkheid “Jos is resultaat gedreven. Kan snel schakelen tussen partijen en belangen. Heeft het hoogste doel (collectieve belang) goed in het vizier zonder de individuele bedrijfsbelangen en de omgeving uit het oog te verliezen. Weet andere partijen goed aan te spreken en aan te sporen. Weet krachtige verbindingen te maken, zeker ook met de bestuurders. Hij is een sterke sociale netwerker, sterk in samenwerken en organisatie, neemt grote verantwoordelijkheid en is een solide harde werker. Met Jos weet je dat het goed komt.”

Bart Blokland – Directeur Alliander

Geeft ruimte, resultaatgericht, bouwt aan relaties “Jos heeft de kunst op de programmatische “opzweper” te zijn zonder hierbij op te vallen of dominant te worden. Dat creëert ook draagvlak en verbinding. Jos heeft het bijzondere talent om resultaatgericht scherp te zijn, relationeel gevoelig (op het juiste moment de juiste ruimte laten, inschatten van de behoeften van mensen) en hierin toch als mens altijd aanwezig te zijn. Hij zorgt ervoor dat er ontstaat wat anders bij praten zou blijven.”

Lieven Callewaert – Social Architects of Meaning en Gast professor Nyenrode

Maakt dingen eenvoudig, lef, respectvol, snel “Veel respect voor hoe je ingewikkelde materie snel eigen maakt en het vervolgens minder ingewikkeld maakt. Keer op keer weet je een vertaalslag te maken van een eerste concept naar iets concreets.
Persoonlijk: rechtdoorzee, eerlijk, respectvol, bescheiden, lef – zonder angst om verandering te brengen en doorziet ook welke verandering nodig is. Open voor nieuwe ervaringen en mensen. Mooie lijfspreuk: eerst geloven dan zien.”
“Door jouw bakken ervaring, tomeloze energie en enorm snelle denkkracht ga je ook snel. Letterlijk in alles wat je doet. Probeer te voorkomen dat je te snel gaat
.”

Josha van der Beek – Energieconsultant/ecoloog bij Qirion

Persoonlijke en hulpvaardige coach “Dank voor de persoonlijke hulp bij het opstarten en verdere ontwikkeling van mij als projectleider – heb ik altijd erg gewaardeerd!“

Hannah Hogenkamp – Projectmanager bij Alliander

Ervaren programmamanager, mensenkennis, coach “Je bent een ervaren senior programmamanager Kan heel goed grote programma’s draaien. Programma’s met veel stakeholders, tegenstrijdige interne en externe belangen en grote risico’s. Je hebt in korte tijd je veel kennis eigen gemaakt en het speelveld en valkuilen leren kennen. Je hebt mensenkennis en kunt je team coachen”

Jacob Poortstra – Senior projectmanager bij EDSN

Enthousiast, motiverend, afspraak=afspraak “Wat ik van Jos vind? Goede en fijne sparringpartner. Als ik een vraag had, maakte je daar altijd tijd voor vrij en werd het verhaal altijd sterker. Snel eigen maken van hoe een netwerkbedrijf en de energiesector in elkaar zit. Altijd enthousiast en motiverend. Bouwt persoonlijke relaties op met omgeving. Werkt hard, heeft zaken altijd op tijd af, komt afspraken altijd op tijd na”

Maarten de Jong- Manager bij Enexis

Vertrouwen geven, eerlijk, humor, snel “Sterke punten? Het vermogen om complexe problematiek te ontleden tot een simpeler probleem. Ontspannen sfeer creëren waardoor mensen aan een oplossing werken waarbij druk het resultaat niet negatief beïnvloedt. Echt delegeren en mensen vertrouwen geven. Structuur aanbrengen  waar nodig. Je bent altijd open en eerlijk over wat je van je ergens van vindt. Je schildert de situatie niet beter af dan dat hij is, en dat heb ik altijd gewaardeerd. En humor!!.”
“Opletten? Je denk verschrikkelijk snel, verlies anderen daar niet in”

Erwin de Bree – Regiomanager bij Alliander

Laagdrempelig, effectief, praktisch, sensitiefIk heb Jos gevraagd een van mijn teamleden te coachen op gebied van projectmanagement in een complexe case. Betreffende medewerker had geen achtergrond in projectmanagement. Door gebruik te maken van de basisprincipes, aangevuld met praktijkervaring is dit project in een versnelling gekomen met erg goede resultaten. Jos weet snel de context eigen te maken en met hele pragmatische ondersteuning versnelling te krijgen in het project. De leercurve van de medewerker was enorm, wat zijn vruchten breder afwerpt dan enkel het project”

Ernst Willem van Drumpt – Manager Facilitair bedrijf

Een absolute aanrader als coach “Jos heeft als coach mij geholpen om grip op mijn project te krijgen. Door wekelijks een actueel thema uit het project samen te analyseren heb ik in korte tijd veel geleerd en kon dit direct toepassen op mijn project. Daardoor was ik beter voorbereid voor een stuurgroep, wist ik informeel het politieke spel op de juiste wijze te beïnvloeden en is de samenwerking in het project beter geworden. Ik kijk terug op een leerzame periode die mij en het project resultaat hebben opgeleverd. Jos is prettig in de omgang en weet de vinger op de zere plek te leggen. Hij is duidelijk in zijn uitleg en heeft veel energie. Als coach een absolute aanrader! “

Peter Swart – Businesspartner en projectleider bij Alliander